Vad skiljer estetisk tandvård från övrig tandvård?

26 juni 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Vad skiljer estetisk tandvård från övrig tandvård?

Någon gång har vi alla varit hos tandläkaren för en kontroll. Men har du någonsin undrat vilka olika typer av tandvård det finns? Idag ska vi prata om estetisk tandvård: vad det är och hur det skiljer sig från andra former av tandvård. Estetisk tandvård är en specialitet som fokuserar på att återställa tänder för att förbättra deras utseende, samtidigt som man upprätthåller korrekt funktion och munhälsa. Så om du funderar på kosmetiska tandvårdsbehandlingar som faner, laminat, tandblekning med mera – läs vidare! Vi kommer att diskutera varför estetiska tandläkare har ett unikt tillvägagångssätt jämfört med vanliga familjebehandlare – och avslöjar några spännande möjligheter att förbättra ditt leende idag!

Den estetiska tandvården fokuserar på att förbättra tändernas övergripande utseende. Estetiska tandläkare använder vanligtvis en mer försiktig metod för att bevara så mycket som möjligt av den naturliga tandstrukturen samtidigt som de uppnår önskat resultat. Detta innebär att faner och laminat kan användas för att ge dig ett vackert, vitt leende utan att du behöver ta bort för mycket av den befintliga tanden.

estetisk tandvård stockholm

Olika behandlingar

De olika behandlingar som en estetisk tandläkare erbjuder kan vara ganska omfattande och kan variera beroende på varje patients individuella behov. Några populära behandlingar är tandblekning, faner och laminat för att förbättra färg, form eller anpassning, bonding för att reparera flisor, frakturer eller luckor i tänderna, samt kronor, broar, implantat och invisalign för att korrigera felställda tänder. Kosmetiska tandläkare kan också erbjuda tandhygieniska tjänster som kontroller, rengöring och fluorbehandlingar.

I slutändan handlar estetisk tandvård om att återställa ditt leende till dess naturliga skönhet – samtidigt som du bibehåller korrekt funktion och munhälsa. Om du tror att estetisk tandvård kan vara till nytta för dig, prata med din tandläkare eller hitta en mottagning som utför estetisk tandvård i Stockholm och be dem om råd.

 

Fler nyheter